Hej. När det gäller utrustning är vi trogna ett av de mera kända kamerafabrikaten. Vi är inga proffs, men håller oss med för våra behov kameror med tillräcklig kvalité, i vårt fall Nikon D60 och D80, numera kompletterade med Nikon Coolpix P7000. I November 2012 kom så den efterlängtade uppdateringen av kamerainnehavet, bestående av en Nikon D7000, som i första hand nog kommer att användas av Lennart.

Till systemkamerorna finns ett antal objektiv, zoom och fasta brännvidder från 10 till 300 mm. Nikonblixt SB 600, mellanringar mm.

Vi har stora förväntningar på den nyligen inredda ateljén i källaren, där utrustningen består av två studioblixtar VISICO med softboxar, paraply, reflexskärm mm.och bakgrundshållare. Blixtarna är tillsamman med Nikonblixten fjärrstyrda via sändare på kameran.

Bilderna tas fram efter bearbetning i Photoshop CC och Photoshop Elements 11 och Lightroom 5. Övriga programvaror är t. ex ProShow Gold för bildspel.

Utskrifter sker i en numera gammal Canon A4-skrivare 45500.

Här ser vi Gunilla i full action med sin Nikon D60, numera ofta utbytt mot Nikon Coolpix P7000. Bild från stranden norr om Alcudia, norra Mallorca.

 

 

.

 

 

Själv är jag lycklig ägare till en Nikon D80/D7000 och ses här i spegeln tillsammans med hustru Gunilla. Bilden är tagen i Ålborg, där vi tillbringade en skön vecka sommaren 2010.

Tillbaka