Hej.

Det är ju trevligt att berätta om sig själv så här kommer en liten beskrivning om oss (Lennart och Gunilla).

Gunilla, (vi börjar väl med damerna) är en äkta småländska. Född i Nässjö och från 22-årsåldern bosatt i först Ekenässjön och sedan 1991 i Vetlanda. Med musiken i blodet och medlem i en musikalisk familj blev Gunilla snart känd som duktig sopran. Med otaliga framträdanden hos Frälsningsarmén och i Missionskyrkan blev hon senare solist i kammarkören "Vetlanda Madrigalkör". Gunilla har även målat en hel del och sysslat med textil i många former. Utbildningen gick via flickskola mot en hägrande sjuksköterskeexamen, men en svår ryggskada satte stopp för dessa planer. Undersköterskeexamen bärgades dock. Efter många slitsamma år bl a i åldringsvården övergick Gunilla till skolans värld och blev en uppskattad extraresurs. Även Gunilla har ett äktenskap bakom sig. Gift med Tore adopterades två barn, Carl-Johan från Bombay och Sara från Dacca. År 1993 blev dock Gunilla och Lennart ett par i Norra Sandsjö kyrka. Tidpunkten var nyårsdagen kl 00.15 efter att körkvartetten (se nedan) medverkat i Nyårsbönen.

Lennart är däremot en Hälsingeson, född och till en början boende i Ljusdal, (Kolsvedja by). Efter realexamen blev det gymnasium i Hudiksvall och efter militärtjänst i Boden i 15 mån, KTH i Stockholm, sektion för lantmäteri. Någorlunda utbildad blev första anställningen "Norrköpings Norra Lantmäteridistrikt", därefter tillbaka till Stockholm och sedan till Vetlanda. Då gift med Gunnel med tre barn, Sedan tidigare intresserad av foto. De andra intressen som under denna tid växte fram var i första hand musik, speciellt körsång och i 13 år var även Lennart medlem i Vetlanda Madrigalkör. Under somrarna framträdde Gunilla och Lennart tillsammans med två andra i körkvartetten "Fyra Röster" och gav många kyrkokonserter mm. Samtidigt utforskade Lennart både sina och Gunillas släktrötter grundligt med de numera på nätet åtkomliga släktdatabaserna. Inte nog med detta ! Under 1980-talet la Lennart ner en betydande del av fritiden genon deltagande i växtinventering för "Smålands Flora" Bokverket i två band har nu utkommit och kan köpas i bokhandeln och, givetvis, på nätet. Som framgår av Gunillas berättelse ovan blev det år 1993 giftermål och sedan dess har de varit tillsammans. Musik och bildkonst var och är Gunillas skötebarn och att fotografering nu är ett gemensamt intresse är därför kanske inte så konstigt. Till detta ska läggas att vi anlagt en i vårt tycke ganska smakfull trädgård, vilket inneburit att vi ett antal gånger fått visa upp den för allmänheten.

Bilden av oss kanske framträder en smula tydligare genom de bilder som så småningom kommer att presenteras på hemsidan. På bilderna finns med allra största säkerhet våra (för närvarande) sex barnbarn.

Så här ser vi ut enligt barnbarnet Mathilda ! Hmm.

Kontakt:

Vi är i Vetlanda boende på Ringvägen 13. Tel 0383-109 16. Mobil Gunilla 076-1077147

Mobil Lennart 076-7912265. Gemensam epostadress: olslen@msn.com

Tillbaka